donderdag 13 oktober 2016

ZondagTwee jonge mensen, een oudere vrouw en een neo-vitale man rijden over 's lands wegen, een nieuw wegdek, een langere remweg en een stuk of zes ver uiteenstaande windmolens. Zij gaan noordwaarts en zien het gras in de berm achter de vangrails wuivend voorbijschieten. Voor hen rijdt een caravan, getrokken door een Zweedse familiewagen. Het is zondag. Een dag zonder kabaal. Morgen is dat anders.
Ganzen trekken in V-formatie over. Het is niet duidelijk of die gaan of komen. De afstand tussen de beweegredenen van de vogels en de kennis van het gezin over de jaarlijkse trek is even groot als de afstand tussen de klapwiekende vlucht en de voortsnellende auto.
Ondertussen is de caravancombinatie ingehaald. De man achter het stuur heeft zijn ogen tot het kijkgat van een M4 Sherman toegeknepen. Hij is op weg naar het strand. Daar zet hij de caravan stormvast in het zand, zijn campingstoel ernaast. Hij kent de meteorologische voorspelling voor vandaag en reciteert die tot de dag aanbreekt dat het weer opnieuw zo is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten